Katsastuspalveluiden käyttöehdot

Nämä varausehdot koskevat sekä netissä itsepalveluna tehtäviä varauksia että asiakaspalvelumme kautta tehtäviä varauksia.

Ehtojen hyväksyminen

Tekemällä varauksen vakuutat tutustuneesi näihin varausehtoihin ja hyväksyt nämä varausehdot. Vahvistamalla varauksen antamasi tiedot siirtyvät A-Katsastus-konsernin tietojärjestelmiin.

Ajoneuvotyypin valinta

Varmista, että olet syöttänyt rekisteritunnuksen ja ajoneuvon tiedot oikein. Varattu aika ja hinta koskevat vain varauksessa valittuja tuotteita ja ajoneuvoa. Mikäli esimerkiksi katsastushetkellä ajoneuvotyyppi ei vastaakaan varauksessa annettuja tietoja, asemalla peritään maksu todellisen tilanteen mukaan.

Huomioithan myös, että kaikilla katsastajilla ei ole katsastusoikeuksia katsastaa esimerkiksi yli 3500 kg painavia ajoneuvoja tai että suurikokoiset ajoneuvot eivät mahdu kaikille asemille. Käytä verkkoajanvarausta vain varauksessa rajatuille ajoneuvotyypeille.

Palvelujen valinta

Jos valitset palveluksi pelkän katsastuksen, tarvitset silloin mukaan katsastukseen todistuksen muualla suoritetuista päästömittauksista. Todistus on voimassa 3 kuukautta.  Muussa tapauksessa valitse palvelu, joka sisältää sekä katsastuksen että lakisääteiset mittaukset. Tällöin tarvittavat pakokaasumittaukset tehdään katsastuksen yhteydessä.

Varaus ja vahvistus

Varaus katsotaan sitovaksi silloin, kun se on vahvistettu ja olet saanut varausvahvistuksen. Tämä voi tapahtua suullisesti tai sähköisesti varausjärjestelmän kautta sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Varauksen maksaminen

Varausten maksun voi suorittaa joko ennakkoon tai palvelupisteessä. Maksupalvelumme tuottaa Paytrail.
Maksuehdot

Palvelupisteissämme käyvät maksuvälineenä suomalaiset pankkikortit, yleisimmät luotto- ja maksukortit (pl. American Express) sekä käteinen raha.

Varauksen siirtäminen ja muokkaaminen

Maksettu varaus

Ennakkoon maksetun ajan voi siirtää vain saman hintaiseen tai halvempaan aikaan. Ennakkoon maksettu aika tulee perua puhelimitse ajanvarauksen kautta ja varata tilalle uusi aika. Mikäli aika siirretään halvempaan aikaan, erotusta ei hyvitetä.

Maksamaton varaus

Maksamattoman varauksen voi siirtää vapaasti minkähintaiseen aikaan tahansa.

Alennusten yhdistäminen

Alennushintaisiin aikoihin ei voi yhdistää muita alennuksia tai tarjouksia.

Saapuminen ja lähteminen

Palvelu pyritään aloittamaan varausvahvistuksessa mainittuna aikana. Ilmoittaudu kuitenkin katsastusasioissa n. 10–15 minuuttia ennen varattua aikaa. Näin varmistat pääsysi katsastukseen ajallaan.

Peruutus ja saapumatta jättäminen

Sekä maksetun että maksamattoman ajan voi peruuttaa milloin tahansa ennen varausajankohtaa puhelimitse valtakunnallisen ajanvarausnumeromme kautta tai sähköpostiisi varausvahvistuksen mukana tulleen varaustunnuksen avulla nettisivuillamme. Ota yhteyttä valtakunnalliseen ajanvaraukseen maksun palautusta varten.

Jos jätät saapumatta varattuna aikana, maksettua varausta ei hyvitetä.

Käyttäjän vastuusta

Käyttäjä vastaa Palvelun käytöstä sekä Palveluun jättämästään materiaalista ja siitä, ettei Palvelun käyttö tai edellä mainittu materiaali loukkaa kolmannen tekijän-, teollis- ja muita suojattuja oikeuksista tai ole käyttöehtojen ja mahdollisten erityisehtojen, lain tai hyvän tavan vastaista tai aiheuta haittaa tai häiriötä verkolle, K1-brändille, brändin sopimuskumppaneille, Palvelun muille käyttäjille tai muille kolmansille. Käyttäjä sitoutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon.