K1-katsastaja katsoo auton pohjaa lampulla
Puolueeton kuntotarkastus auton oston yhteydessä kannattaa. Siinä ostettava auto tarkastetaan huolella, ja saat tarkastuspöytäkirjan, josta ilmenee auton kunto,

AUTON OSTAMINEN – VINKKEJÄ OSTAJALLE

Käytetyn auton ostaminen on houkutteleva vaihtoehto uuden auton sijaan – ja monesti myös varsin järkevä vaihtoehto. Käytettyä autoa ostaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei autosta myöhemmin koidu ongelmia.

Kun ostat tai harkitset ostavasi käytetyn auton, mieti tarkkaan ja ota selvää. Muista myös huolehtia vakuutuksista ja rekisteröinneistä. Tässä muutamia hyviä vinkkejä ja käytäntöjä käytetyn auton ostamiseen.

KÄYTETYN AUTON OSTAMINEN – OTA NÄMÄ HUOMIOON

Laadimme sinulle muutamia kysymyksiä ja ehdotuksia ostotilannetta varten. Pohdi näitä, niin olet jo hyvällä mallilla autoa ostaessasi.

  • Minkälaisen auton haluat ja tarvitset?
  • Keneltä ostat auton? Varmista Trafista, että ostaja todellakin on myymänsä auton omistaja.
  • Missä kunnossa auto on? Jos et ole ihan varma, teetä kuntotarkastus.
  • Koeaja auto, niin tiedät, miltä sillä ajaminen tuntuu.
  • Onko ajoneuvovero maksettu ja auto asianmukaisesti katsastettu?
  • Pitävätkö auton tiedot paikkansa? Tarkista että esimerkiksi rekisteröintitodistuksen tekninen- ja ilmoitusosa vastaava toisiaan.
  • Täytä rekisteri-ilmoitus myyjän kanssa – näin saat tiedot varmimmin oikein.

HOIDA VAKUUTUS JA REKISTERÖINTI

Kun olet ottanut huolella selvää, tehnyt kaupat ja saanut uuden kiesin alle, sinun tulee muistaa vielä muutama asia. Kun olet ostanut käytetyn auton, muista tehdä 7 päivän kuluessa:

  • Rekisteröi auto omiin nimiisi
  • Hoida vakuutus – jos aikaa kuluu yli 7 päivää, joudut maksamaan hyvikemaksua

TEETÄ KUNTOTARKASTUS, KUN OSTAT KÄYTETYN AUTON

Älä osta sikaa säkissä, vaan tutustu ostamaasi autoon perusteellisesti. Koska et todennäköisesti voi aivan tietää, missä kunnossa auto on, on suositeltavaa tehdä puolueeton kuntotarkastus. Siinä ostettava auto tarkastetaan huolella, minkä jälkeen sinä saat käteesi tarkastuspöytäkirjan, josta ilmenevät auton kunto, mahdolliset puutteet sekä tulevat korjaustarpeet. Sen jälkeen voitkin hyvillä mielin alkaa tehdä kauppaa tai jättää sen kokonaan tekemättä!
Lue lisää K1-Kuntotarkastuksesta

Nykypäivänä auton voi myös katsastaa milloin vain. Jos haluat varmistua, että oston kohteena oleva auto on turvallinen ja kunnossa, käytä se aina katsastuksessa ennen ostoa.

Etsi asema ja varaa aika