K1-katsastaja kirjoittaa lomakkeelle
Rekisteröintipalveluja tarjoavilla K1-asemilla voit hoitaa rekisterikilpiin liittyviä asioita.

Rekisterikilvet voivat lähteä autosta useammasta syystä. Poliisi saattaa esimerkiksi napata kilvet mukaansa, jos auto on katsastamatta tai olet jättänyt ajoneuvoveron maksamatta. Kilvet ovat saattaneet kadota autostasi myös muista syistä eli vaikkapa siksi, että joku on ne varastanut.

POLIISI VEI KILVET

Poliisilla oli todennäköisesti hyvä syy siihen, vaikka sinua tilanne varmasti ottaakin päähän. Jos sinun kuitenkin pitää ajaa autosi esimerkiksi katsastukseen, se onnistuu. Viedessään kilvet poliisi on merkinnyt valvontailmoitukseen, mitkä ajot ovat sallittuja kilpien viennistä huolimatta. Siinä saattaa olla lupa ajaa katsastukseen, mutta mikäli ei ole, autolle pitää erikseen hakea siirtolupa katsastusasemalta.

KILVET ON VARASTETTU

Auts, ikävä juttu. Tee rikosilmoitus nyt heti, ellet sitä vielä ole tehnyt. Sen jälkeen sinun kannattaa vaihtaa rekisteritunnus kokonaan. Uudet kilvet saat heti mukaasi rekisteröintejä tekevältä katsastusasemalta. Tule siis käymään! Nappaa mukaasi henkilöllisyystodistus, tutkintailmoitus rikosilmoituksesta sekä mahdollinen auton rekisteröinti- tai katsastustodistus.

REKISTERIKILPI ON HÄVINNYT

Saat uuden rekisterikilven ihan helposti. Tule vain käymään rekisteröintipalveluita tarjoavalla K1-asemalla, niin saat uudet kilvet tuossa tuokiossa. Katso rekisteröintipalvelujen hinnat Yleisimmät hinnat -sivulta.

HAE SIIRTOLUPA

Kun kilvet ovat lähteneet, voi olla, ettet voi siirtää autoasi ilman kilpiä. Sinun tarvitsee siis hankkia auton siirtolupa, jotta auton liikutteleminen paikasta toiseen onnistuu. Se hoituu onneksi nopeasti rekisteröintejä tekevällä katsastusasemalla, eikä edes maksa paljon.

Rekisteröintejä tekevät K1-asemat löydät Etsi asema ja varaa aika -sivulta.