K1-katsastaja istuu autossa
Katsastuksen voi nykyisin suorittaa milloin tahansa, mutta kuitenkin viimeistään katsastustodistukselle merkittyyn päivämäärään mennessä.

Yksityiskäytössä olevat henkilö- ja pakettiautot tulee määräaikaiskatsastaa ensimmäisen kerran viimeistään neljän vuoden ikäisenä. Tämän jälkeen katsastus tehdään kahden vuoden välein, kunnes auto täyttää kymmenen vuotta. Tästä eteenpäin määräaikaiskatsastus suoritetaan vuoden välein.

Katsastuksen voi nykyisin suorittaa milloin tahansa, kuitenkin viimeistään katsastustodistukselle merkittyyn päivämäärään mennessä. Seuraava katsastusaika määräytyy sen päivämäärän mukaan, milloin edellinen katsastus on suoritettu. Jos olet esimerkiksi ostamassa tai myymässä käytettyä autoa, voit käydä katsastuttamassa sen kaupanteon yhteydessä. Tällöin auton kunto tulee tarkistettua ja katsastus on jälleen voimassa vuoden tai kaksi, riippuen auton iästä.

Ajoneuvon viimeisen mahdollisen katsastusajankohdan voit tarkistaa veloituksetta Traficomin Ajoneuvotiedot ja veron maksu -sivulta.

KATSASTUSAJAN VARAUS

Katsastusajan voit varata autollesi vaivattomasti netin kautta ja halutessasi voit myös hoitaa maksun verkkomaksulla. Näin pääset katsastukseen helposti ja jonottamatta. Voit ilman muuta myös ajaa suoraan asemalle ilman ennakkovaraustakin. Katsastamme autosi mahdollisimman nopeasti, mutta huomioithan, että tällöin voit joutua myös odottelemaan vuoroasi.

Varaa oma katsastusaikasi linkistä alta!

Etsi asema ja varaa aika