K1-katsastaja tutkii auton pohjaa.
Käytetyn auton maahantuonti onnistuu mistä tahansa EU-maasta ja myös sen ulkopuolelta.. Rekisteröintikatsastuksessa varmistetaan, että voit rekisteröidä uuden autosi Suomeen. 

AUTO SAKSASTA TAI MUUALTA ULKOMAILTA – MITÄ PITÄÄ TIETÄÄ TAI TEHDÄ?

Auto Saksasta tai muualta ulkomailta voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, kun vertailee hintoja. Ulkomailta ostetun auton maahantuontiin liittyy kuitenkin monta huomioitavaa asiaa, kuten rahdin järjestäminen, autoveron maksaminen ja rekisteröinti.

KÄYTETYN AUTON MAAHANTUONTI ULKOMAILTA

Käytetyn auton maahantuonti onnistuu mistä tahansa EU-maasta ja myös sen ulkopuolelta. Suosittua on hankkia auto esimerkiksi Saksasta, Virosta, Ruotsista ja Hollannista.

Kun haluat auton Saksasta tai vaikka Ruotsista, sinun pitää päättää, hoidatko kaiken itse vai käytätkö välittäjää. Ota myös selvää, mitä kaikkea välittäjän vastuulle kuuluu ja mitä taas sinulle!

MUISTA REKISTERÖINTI, KUN TUOT AUTON ULKOMAILTA

Ulkomailta tuotua autoa saa Suomessa käyttää enintään kolme kuukautta ilman autoveron maksamista. Ihan ensin siitä on kuitenkin pitänyt tehdä käyttöönottoilmoitus tullille.

Jos olet muuttanut Suomeen ETA-maasta ja tuonut auton mukanasi, saat ajaa sillä enintään 30 päivää, jonka aikana sinun tulee suorittaa auton rekisteröinti. ETA-alueen ulkopuolelta tuotu auto pitää puolestaan rekisteröidä heti maahan tuotaessa.

REKISTERÖINTIKATSASTUS

Kun siis tuot käytetyn auton Saksasta tai muualta ulkomailta, sinun pitää teettää sille rekisteröintikatsastus, jotta voit käyttää sitä normaalisti Suomessa.

Rekisteröintikatsastuksessa varmistetaan, että voit rekisteröidä uuden autosi Suomeen. Katsastuksessa auto tarkastetaan ja jos se menee läpi hyväksytysti, voidaan rekisteröinti suorittaa samantien katsastusasemalla.

Mitä rekisteröintikatsastuksessa tarkistetaan?

  • Auton tekniset tiedot
  • Rakenne
  • Varusteet
  • Kunto
  • Vaatimusten täyttyminen

Lisäksi auto merkitään Ajoneuvotietojärjestelmään (ATJ).

PEREHDY HUOLELLA, ENNEN KUIN TUOT AUTON ULKOMAILTA

Lisää tietoa auton maahantuonnista saat näistä osoitteista:

Traficom: Ajoneuvon maahantuonti

Tulli: Ajoneuvon hankinta ulkomailta

Euroopan kuluttajakeskus Suomessa: Auton ostaminen ulkomailta

VARAA REKISTERÖINTIKATSASTUS

Me K1 Katsastuksessa teemme auton maahantuonnista sinulle helppoa. Kun auto on tuotu Saksasta tai mistä tahansa muualta ulkomailta, voit varata ajan suoraan meille. Me tarkastamme sen, minkä jälkeen hoidamme myös rekisteröinnin kanssasi. Sen jälkeen voitkin hyvillä mielin nauttia uudesta, upeasta autostasi!

Ajan voit varata soittamalla suoraan katsastusasemalle tai valtakunnalliseen ajanvarausnumeroomme p. 0306 100 100. Etsi lähin asemasi Etsi asema ja varaa aika -sivun kautta.