K1-katsastaja ja asiakas tutkivat auton eturengasta
Kun myyt autoasi, teetä siihen puolueeton määräaikaiskatsastus tai kuntotarkastus. Ajoneuvo on helpompi hinnoitella oikein ja myydä, kun sen kunto on tiedossa molemmilla osapuolilla.

AUTON MYYNTI – TIETOPAKETTI MYYJÄLLE

Auton myynti ei vaadi siihen erikoistunutta yritystä, vaan voit ihan hyvin tehdä sen itse. Ole kuitenkin huolellinen, kun myyt autoasi, ettet joudu kohtaamaan ongelmia ja kaikki hoituu sujuvasti.

KÄYTETYN AUTON MYYNTI – MITÄ PITÄÄ OTTAA HUOMIOON?

Kun myyt autoasi, ota huomioon ainakin nämä asiat:

  • Siivoa, katsasta ja tarvittaessa huolla auto ennen myyntiä, niin saat siitä houkuttelevan
  • Määritä autollesi hyvä hinta – sekä sinun että ostajan kannalta
  • Tee selkeä myynti-ilmoitus ja ota hyvät kuvat

KUNTOTARKASTUS AUTTAA PERUSTELEMAAN HINTAPYYNTÖÄSI

Hinnan määritteleminen omalle autolle voi olla haastavaa ja sen perusteleminen ostajalle voi olla vielä haastavampaa. Mikset siis tekisi kuntotarkastusta ennen? Siitä saat selville, kuinka hyvässä kunnossa autosi oikeasti on ja minkälaisia huoltoja se mahdollisesti vaatii lähitulevaisuudessa. Näin pystyt perustelemaan ostajalle pyytämääsi hintaa. Rehellisyydestä on myös hyötyä kauppatilanteessa – ostaja arvostaa varmasti, kun kerrot rehellisesti autosi kunnon!
Lue lisää K1-Kuntotarkastuksesta

Nykypäivänä auton voi myös katsastaa milloin vain. Teetä myymääsi autoon siis vähintäänkin määräaikaiskatsastus, jolloin sinulla on todistus, että auto on turvallinen ostos.
Etsi asema ja varaa aika

KAUPPA- JA LUOVUTUSKIRJA

Kun myyt omaa autoasi, ei ole välttämätöntä tehdä kauppa- tai luovutuskirjaa. Ne ovat kuitenkin hyödyllisiä. Kauppakirja kannattaa tehdä, jos auton maksuun liittyy poikkeuksia tai ehtoja, kuten osamaksu. Luovutuskirja on sinulle vielä tärkeämpi myyjänä. Siitä käy ilmi, milloin auto on luovutettu – eli minkä jälkeen sinä et enää ole vastuussa siitä.

MUISTA TEHDÄ REKISTERI-ILMOITUS OMISTAJANVAIHDOKSESTA

Kun auton myynti on lopulta onnistunut, pitää vielä muistaa tehdä omistajanvaihdos. Se hoituu kätevästi K1-asemalla!