K1 katsastaja tekee päästömittausta
Bensiiniauto on mahdollista muuttaa etanolikäyttöiseksi, jolloin sen hiilijalanjälki merkittävästi laskee.

AJONEUVON MUUTTAMINEN ETANOLIKÄYTTÖISEKSI

Bioetanoli on ekologinen ja tehokas polttoaine, jonka käytöstä on mahdollista päästä nauttimaan muuttamalla bensiiniauto etanolikäyttöiseksi. E85-bioetanolilla autosi hiilijalanjälki laskee jopa 80%. Esimerkiksi kotimaisilla eFlexFuel -laitteilla homma hoituu helposti ja edullisesti. Muutokseen on myös tietyissä tapauksissa mahdollista saada rahallista muuntotukea Traficomilta.

MUUTOSKATSASTUS ETANOLIKÄYTTÖÖN

Kun autoon on asennettu etanolimuutossarja, tulee se muutoskatsastaa uudelle käyttövoimalle. Muutoksen teko on helppoa. Varaa aika lähimmälle muutoskatsastuksia suorittavalle K1-asemalle ja ota mukaasi muutossarjan mukana tulleet dokumentit. Katsastusasemalla tehdyt muutokset tarkistetaan ja sen jälkeen auton rekisteritietoihin merkitään uusi käyttövoima. Muutoksen tekemiseen menee normaalisti aikaa noin 20 minuuttia.

MUUTOSKATSASTUKSEN HINTA

Ajantasaiset hintatiedot löydät Yleisimmät hinnat -sivulta. Etanolikonversio on ns. pieni muutos, eli muutoskatsastuksista edullisempi.

AJANVARAUS MUUTOSKATSASTUKSEEN

K1-asemat löydät Etsi asema ja varaa aika -sivun kautta. Asemakohtaisilla sivuilla on listattu aseman tarjoamat palvelut. Mikäli niissä on mainittu muutoskatsastukset, voi toimenpiteen suorittaa kyseisellä asemalla. Vielä toistaiseksi aikaa ei valitettavasti saa varattua netistä, mutta voit tehdä sen soittamalla ajanvarausnumeroomme p. 0306 100 100.

Etsi lähin asema