K1 Katsastajat
Määräaikaiskatsastus varmistaa, että ajoneuvo on turvallinen liikenteessä.

MÄÄRÄAIKAISKATSASTUS HOITUU MUKAVASTI K1-ASEMALLA

Määräaikaiskatsastus ei ehkä ole se kaikkein mukavin juttu auton omistamisessa, mutta lain mukaan kuitenkin pakko tehdä. Ei katsastusasetusta turhaan ole säädetty – sen tarkoitus on varmistaa, että sinun ja meidän kaikkien muidenkin on turvallista liikkua tiellä. Auton kunnon lisäksi määräaikaiskatsastuksessa tarkistetaan, ettei autosta aiheudu liikaa ympäristöhaittoja, ja että verot ja muut maksut on suoritettu. Lisätietoa katsastuksesta löydät Traficomin sivuilta.

MILLOIN ON AIKA TEHDÄ MÄÄRÄAIKAISKATSASTUS?

Valtioneuvoston 20.5.2018 voimaantulleen asetuksen mukaan maksimissaan 3500 kg painavat yksityiskäytössä olevat autot pitää katsastaa ensimmäisen kerran 4 vuoden iässä ja sen jälkeen kahden vuoden välein. Kun auto täyttää kymmenen vuotta, tehdään katsastus vuosittain. Huomioithan, että jos edellinen katsastus on tehty ennen 20.5.2018, määräytyy seuraava katsastusajankohta vanhojen määräysten mukaisesti. Yli 3500 kg painoiset autot katsastetaan vuosittain. Katsastusajankohdan voit tarkastaa maksutta Traficomin palvelusta.

Tarkempi katsastusaika riippuu siitä, minä päivänä olet ottanut autosi käyttöön ja milloin edellinen katsastus on suoritettu. Katsastuksen voit halutessasi suorittaa myös useammin kuin edellä mainitulla syklillä. Jos olet esimerkiksi ostamassa autoa, kannattaa myyjää pyytää suorittamaan autolle katsastus. Näin saat varmuuden auton kunnosta ja seuraava katsastuskäynti ei kolkuttele heti ovella.

AUTON KATSASTUS – MITÄ MUKAAN?

Kun suuntanasi on määräaikaiskatsastus, ota mukaan:

  • Mahdollinen rekisteröintitodistuksen tekninen osa tai katsastustodistus, jos sellainen löytyy.
  • Todistuksen päästömittauksesta, jos olet käynyt tekemässä sen etukäteen (huomioi, että päästömittaustodistus on voimassa vain 3 kuukautta!)

VARMISTA, ETTÄ MÄÄRÄAIKAISKATSASTUS MENEE LÄPI

Auto on iso osa arkeasi. Sen kunnosta onkin hyvä pitää huolta jatkuvasti. Erityisesti sen kunto on hyvä tarkistaa, kun tietää, että määräaikaiskatsastus on tulossa. Jos haluat tietää, mitä me tarkistamme katsastuksen yhteydessä, suuntaa sivulle: Varmista, että katsastus menee läpi. Sieltä löydät tarkastuskohteet ja yleisimmät hylkäyksen syyt.

Joko sinun autosi määräaikaiskatsastus lähestyy?

Varaa aika

Etsitkö katsastuksen hintoja?

Hintamme vaihtelevat asemittain ja ajankohdittain. Tarkista hinnat haluamallesi asemalle ja ajankohdalle asemahaulla tai aloita ajanvaraus, jolloin voit katsoa vapaiden aikojen hinnat ajanvarauskalenterista.